Leerbundels

De leerbundels zijn gegroepeerd naar instelling.

Niet alle content is openbaar toegankelijk. In sommige gevallen dien je eerst in te loggen om bepaalde content te kunnen bekijken.

Stichting Kennisbank Bouwfysica [Klimapedia]

Klimapedia BBBasis Bouwfysica

Deze leerbundel geeft een introductie op de bouwfysica en is met name gericht op ontwerpers van gebouwen. Hij kan ook worden gebruikt bij het Laboratorium Bouwfysica binnen de pre-master aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. De leerbundel bevat zelf niet de leerstof maar verwijst ernaar, geeft de route aan. Als basis dient het boek BOUWFYSICA […]

Klimapedia EBEnergiezuinig Bouwen

In deze leerbundel worden de aspecten en technieken van energiezuinig bouwen behandeld, waarbij ook praktijkvoorbeelden worden gegeven.

Stichting Kennisoverdracht Bouwfysica [SKB]

SKB-BFYSKB-PHBO Bouwfysica

De SKB-opleiding Bouwfysica behandelt alle onderwerpen van de bouwfysica. Daarbij gaat het niet alleen om de theoretische basiskennis, maar vooral ook om de toepassing daarvan in de praktijk.

Technische Universiteit Delft

BK2TE3/KOBK2TE3 Klimaatontwerp TU-Delft/Bouwkunde

Dit document geeft een inleiding op het deel Klimaatontwerp (Bouwfysica, Binnenmilieu, Installaties, Duurzaamheid) in het TU Delft BSc-vak BK2TE3 “Technische Wetenschappelijke Fundamenten 2”. Enerzijds betekent dit een korte beschrijving van de stof, maar ook met name een verwijzing naar de betreffende hoofdstukken uit boeken of modulen uit “Klimapedia”: Kennisbank voor Bouwfysica, Binnenmilieu, Installaties en Duurzaamheid.