Leerbundels

De leerbundels zijn gegroepeerd naar instelling.

Niet alle content is openbaar toegankelijk. In sommige gevallen dien je eerst in te loggen om bepaalde content te kunnen bekijken.

Stichting Kennisbank Bouwfysica [Klimapedia]

Klimapedia BBBasis Bouwfysica

Deze leerbundel geeft een introductie op de bouwfysica en is met name gericht op ontwerpers van gebouwen. De leerbundel bevat zelf niet de leerstof maar verwijst ernaar, geeft de route aan. Als basis dient het boek BOUWFYSICA (ThiemeMeulenhoff 8e druk – 2016, ISBN 978 90 06 21499 4). Dat dient dus beschikbaar te zijn. Daarnaast […]

Stichting Kennisoverdracht Bouwfysica [SKB]

SKB-BFYSKB-PHBO Bouwfysica

De SKB-opleiding Bouwfysica behandelt alle onderwerpen van de bouwfysica. Daarbij gaat het niet alleen om de theoretische basiskennis, maar vooral ook om de toepassing daarvan in de praktijk.

Technische Universiteit Delft

BK2TE3/KOBK2TE3 Klimaatontwerp TU-Delft/Bouwkunde

Dit document geeft een inleiding op het deel Klimaatontwerp (Bouwfysica, Binnenmilieu, Installaties, Duurzaamheid) in het TU Delft BSc-vak BK2TE3 “Technische Wetenschappelijke Fundamenten 2”. Enerzijds betekent dit een korte beschrijving van de stof, maar ook met name een verwijzing naar de betreffende hoofdstukken uit boeken of modulen uit “Klimapedia”: Kennisbank voor Bouwfysica, Binnenmilieu, Installaties en Duurzaamheid.