Handleiding

Publicaties

Kies in de admin balk (de bovenste zwarte balk) onder Nieuw voor de optie Publicatie. Geef in het eerste veld (‘titel hier invoeren’) de naam van de publicatie op. Hou deze kort. Er is een apart invoerveld voor een eventuele subtitel. In het grote tekstvak eronder kan je een omschrijving opgeven, waardoor de lezer een idee krijgt van de inhoud van de publicatie.

Daaronder staan een aantal invoervelden die alleen van toepassing zijn op publicaties.

  1. Indien opgegeven, wordt de subtitel alleen getoond op de individuele pagina van de publicatie. De subtitel verschijnt direct onder de titel.
  2. Kies een categorie voor de publicatie. Op de overzichtspagina worden publicaties gegroepeerd per categorie.
  3. Vink de optie op homepage aan als je wilt dat de publicatie in de selectie op de homepage getoond moet worden.
  4. Onder colofon kun je de informatie kwijt over bijvoorbeeld auteurs, datum van uitgave, uitgever, etc. Tik eerst de kop in klein, vette letters en gebruik een zachte return (<shift>+<return>) om naar de volgende regel te gaan. Gebruik een harde return (<return>) voor elke nieuw onderdeel van de colofon. Kijk voor voorbeelden naar andere publicaties en gebruik zoveel mogelijk dezelfde termen.
  5. Onder download PDF kan je een PDF toevoegen van de publicatie. De download verschijnt als nieuwe knop bij de betreffende publicatie.
  6. Als er ook een papieren uitgave van de publicatie beschikbaar is dan kun je dat onder papieren versie opgeven. Klik op de blauwe knop toevoegen en geef de link op naar de betreffende pagina. Er verschijnt dan automatisch een knop bij de betreffende publicatie. Onder toelichting kan je aanvullende informatie kwijt over de betreffende uitgave (bv. prijs, formaat, etc.). Hou deze tekst kort.
  7. Onder cover kun je een afbeelding van de voorkant van de publicatie uploaden. Deze wordt boven de colofon in de rechter zijbalk gepresenteerd.
  8. Gebruik het veld extra boodschap als je de bezoeker aanvullende informatie wil geven met betrekking tot de publicatie. Deze boodschap wordt in een apart kader bovenin de pagina getoond.
  9. Is de publicatie niet in het Nederlands? Geef dit dan op onder taal. Dit wordt vermeld bij de overzichtspagina met publicaties en op de homepage.

Als er een nieuwe versie van een bepaalde publicatie is verschenen en je wilt de oude publicatie graag behouden, dupliceer dan eerst de oude publicatie en voeg een versienummer (of jaartal) toe aan de titel. Vervolgens selecteer je in het kader Pagina-attributen (direct onder het kader Publiceren in de rechter zijbalk) onder Hoofd de oorspronkelijke publicatie. Daarna pas je de oorspronkelijk publicatie aan met de nieuwe informatie. Op deze manier verwijzen externe verwijzingen altijd naar de meest recente uitgave van een betreffende publicatie. Oudere uitgaven van een publicatie worden automatisch verzameld onder het kopje gerelateerd (direct onder de colofon). Op vergelijkbare wijze kan je andere, gerelateerde publicaties – die niet per definitie een oude uitgave van dezelfde publicatie zijn – verzamelen onder een (hoofd)publicatie. De sub-publicaties worden niet getoond op de overzichtspagina’s.