Handleiding

Media

Media omvat alle bestanden die via het dashboard van WordPress aan Klimapedia zijn toegevoegd. De media wordt verzameld in de mediabibliotheek, te vinden in het dashboard onder Media / Bibliotheek.

Je kunt op verschillende plekken media uploaden (o.a. bij modules, leerbundels en hulpmiddelen), waarbij altijd gebruikt gemaakt wordt van een standaard methode.

  1. Onder type kan je het type document bepalen wanneer de media gekoppeld wordt aan een module. Voor alle ander soorten media – bijvoorbeeld hulpmiddelen die op een aparte pagina worden verzameld – is dit niet relevant. Het type medium geeft meer informatie omtrent het soort document dat gekoppeld is (bv. theorie, oefening of norm) en wordt tevens gebruikt als label voor op de knop op de individuele pagina van de module.
  2. Onder Toegang kan je instellen of het bestand alleen toegankelijk is voor gebruikers met specifieke rechten. Selecteer daarvoor uit de lijst de groepen die toegang hebben tot deze content. Laat de selectie leeg als de content openbaar is. Kijk voor meer informatie over Toegang en Rechten op de specifieke handleiding.
  3. Het is ook mogelijk om bestaande media te vervangen. Bewerk hiervoor het te vervangen mediabestand in de media bibliotheek en kies voor de optie vervang media. Selecteer nu het nieuw bestand en kies voor de (standaard) optie ‘alleen het bestaande bestand vervangen’. Klik daarna op de knop upload. Dit is de enige juiste methode om media te vervangen waarbij je voorkomt dat reeds bestaande koppelingen binnen de website van Klimapedia verloren gaan.