In een duurzame wereld zijn mens, milieu en economie met elkaar in evenwicht, zodat we de aarde niet uitputten. Duurzame ontwikkeling betekent de aarde zo gebruiken dat toekomstige generaties er ook nog plezier van kunnen hebben. Een van de grote factoren die het milieu negatieve beïnvloeden is het gebruik van fossiele brandstoffen. Het is duidelijk dat het verwarmen, koelen én ventileren van gebouwen op dit moment een grote impact hebben. De huidige klimaat techniek kan de steeds stijgende duurzaamheidsambitie binnen de Nederlandse context amper bij houden.
Het is tijd voor verandering. Het Earth, Wind & Fire concept, ontwikkeld door B. Bronsema, geeft antwoord aan deze stijgende ambitie. Het grijpt terug op eeuwenoude technieken en maakt gebruik van natuurlijke niet-fossiele krachten zoals wind, zon en zwaartekracht.
Het ontstaan van het Earth, Wind & Fire concept is een gevolg van een strijd tussen klimaattechniek en architectuur. De artistieke, intuïtieve en creatieve architect staat recht tegen over de rationele en logisch denkende klimaattechnicus.
B. Bronsema heeft met het ontwikkelen van het Earth, Wind & Fire concept een evenwicht gevonden tussen de twee disciplines.
Het Earth, Wind & Fire concept beschikt helaas nog niet over de bekendheid die ze verdient. Deze leerbundel tracht de algemene bekendheid en basiskennis van het Earth, Wind & Fire concept onder bouwkundige te bevorderen.
Aan de linkerzijde van het scherm, zie inhoudsopgave, geeft aanklikken rechtstreeks toegang tot de verschillende hoofdstukken.
Bij de stof horen informatiemodulen, referenties en afbeeldingen. Al deze links staan onder elkaar in de rechterkolom, media, op het scherm.
Thomas Krcevinac